Επεισόδιο με Βαρουφάκη στα Εξάρχεια-Νεαροί τον προπηλάκισαν-Δεν… μάσησε ο υπουργός


Σύμφωνα με την περιγραφή της συναδέλφου Κατερίνας Ακριβοπούλου στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, ο Γιάνης Βαρουφάκης μαζί με τη γυναίκα του και μια φίλη τους έτρωγαν σε ταβέρνα της οδού Βαλτετσίου, όπου συχνάζουν χρόνια.

Κάποια στιγμή όρμησαν μέσα, κάποιοι εξαγριωμένοι νεαροί που του επιτέθηκαν φραστικά ρωτώντας τον, μεταξύ άλλων «τι δουλειά έχει εκεί;». Ο Γιάνης Βαρουφάκης παρέμεινε ψύχραιμος, κατάφερε να τους πείσει να βγουν από το μαγαζί, όμως οι νεαροί, όχι μόνο συνέχισαν να τον περιμένουν έξω από αυτό, αλλά αντίθετα πολλαπλασιάστηκαν.

Όταν ο υπουργός –που κυκλοφορεί δίχως αστυνομική συνοδεία- και η γυναίκα του τελείωσαν το δείπνο τους και κατευθύνθηκαν προς τη μηχανή τους, οι συγκεντρωμένοι τον προπηλάκισαν ακόμη πιο έντονα από πριν. Ο Γιάνης Βαρουφάκης και πάλι κράτησε την ψυχραιμία του, πήγε προς το μέρος τους και τους είπε:  «Θέλετε να με χτυπήσετε, χτυπήστε με, κάντε ό,τι θέλετε, αλλά ελάτε να μιλήσουμε πρώτα . Πείτε μου γιατί δεν με θέλετε στα Εξάρχεια, εγώ ζούσα εδώ πολύ πριν από σας και εξακολουθώ να συχνάζω, γιατί τα αγαπάω».

Οι νεαροί δεν προχώρησαν παραπέρα τις προκλήσεις τους και αντίθετα έστησαν «πηγαδάκι» μαζί του και η συζήτηση κράτησε περισσότερο από μισή ώρα ενώ στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου, είχε προκληθεί… κομφούζιο, καθώς μαζί με τα άτομα που έσπευσαν να δουν «τι συμβαίνει;» είχαν φτάσει να βρίσκονται στο σημείο σχεδόν 200 άτομα!
«Καλά τα λες, αλλά στα Εξάρχεια να έρχεσαι όταν θα πάψεις να είσαι πολιτικός» φέρονται να του είπαν οι νεαροί, ενώ αντίστοιχα η περιγραφή θέλει τον υπουργό, να γελά και να αποχωρεί μαζί με τη σύζυγό του, με τη μηχανή τους.

Πάντως, ακόμη και μετά από το επεισόδιο και σύμφωνα με την Κατερίνα Ακριβοπούλου, ο Γιάνης Βαρουφάκης, δεν σκέφτεται να αρχίσει να κυκλοφορεί με αστυνομική συνοδεία. Ίσα-ίσα, πλέον αποκλείει ακόμη πιο κατηγορηματικά κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.
Η μαρτυρία της Κατερίνας Ακριβοπούλου:


topontiki.gr
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου