Πώς θα είναι το πιο ασφαλές νόμισμα στον κόσμο


Νέα λίρα θα αντικαταστήσει την έκδοση που είναι ήδη σε κυκλοφορία για περισσότερο από 30 χρόνια, το 2017.

Οι ειδικοί λένε ότι τα νέα, διμεταλλικά κέρματα, τα οποία θα είναι σε δύο χρώματα, θα είναι τα πιο ασφαλή νομίσματα σε κυκλοφορία στον κόσμο.

Η εντυπωσιακή σχεδίαση που περιλαμβάνει ένα τριαντάφυλλο (το εθνικό σύμβολο του Ηνωμένου Βασιλείου), ένα πράσο (το εθνικό σύμβολο της Ουαλίας), ένα γαϊδουράγκαθο (εθνικό σύμβολο της Σκωτίας) και ένα τριφύλλι (εθνικό σύμβολο της Ιρλανδίας), αναδύονται μέσα από μια βασιλική κορόνα και δημιουργήθηκε από έναν 15χρονο μαθητή, τον David Pearce, ο οποίος κέρδισε το διαγωνισμό του Βασιλικού Νομισματοκοπείου.

Το τρέχον κέρμα της 1 λίρας έχει τεθεί σε κυκλοφορία από το 1983, διάστημα πολύ περισσότερο από τον φυσιολογικό κύκλο ζωής ενός σύγχρονου βρετανικού νομίσματος.

The current £1 coin has been in circulation since 1983. Pictured, annealed coins at the Royal Mint 
Η τεχνολογία του λέγεται, ότι δεν είναι πλέον κατάλληλη για ένα κέρμα της αξίας του, αφήνοντάς το ευάλωτο σε ολοένα και πιο ικανούς παραχαράκτες.

Περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι συμμετείχαν στο διαγωνισμό για το σχεδιασμό του νέου νομίσματος. Ο David Pearce, του Grammar School Queen Mary στο Γουόλσολ, εξεπλάγην όταν δέχτηκε τηλεφώνημα από την Καγκελάριο αυτή την εβδομάδα λέγοντάς του ότι είχε κερδίσει.

Το σχέδιό του περιλαμβάνει τα τέσσερα γνωστά σύμβολα του Ηνωμένου Βασιλείου που προκύπτουν από την βασιλική κορόνα.
Το Βασιλικό Νομισματοκοπείο εκτιμά ότι περίπου το 3% όλων των κερμάτων της 1 λίρας ή το συγκλονιστικό ποσό των 45 εκατομμυρίων, είναι τώρα πλαστογραφίες. Σε ορισμένα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου, το ποσοστό αυτό φτάνει και το 6%.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, περίπου δύο εκατομμύρια πλαστά νομίσματα της 1 λίρας αφαιρούνται από την κυκλοφορία κάθε χρόνο.

Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου