Παραγωγικότατη η συνάντηση Βαρουφάκη-Λαγκάρντ


Ιδιαίτερα επιτυχημένη χαρακτηρίζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών τη διαπραγμάτευση που είχαν στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης με την εκτελεστική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.


Ο Γιάνης Βαρουφάκης διαβεβαίωσε την Λαγκάρντ ότι η Ελλάδα «προτίθεται να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές της».

Μάλιστα, με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι η συνάντηση εξελίχθηκε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα και ήταν παραγωγικότατη, ενώ ανέφερε πως «ως επί το πλείστον συζητήθηκε το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης, με τον yπουργό Οικονομικών να τονίζει πως η κυβέρνηση εξελέγη στη βάση ενός πολυσχιδούς και σε βάθος μεταρρυθμιστικού προγράμματος, το οποίο είχε την ευκαιρία να εκθέσει αναλυτικά στην κ. Λαγκάρντ».

«Περαιτέρω συζητήθηκε μια συγκεκριμένη διαδικασία με την οποία θα βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο των συνομιλιών του Brussels Group, με παράλληλη ενίσχυση της διαδικασίας συγκομιδής τεχνικών δεδομένων από τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα», συνεχίζει η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.

Τέλος, ερωτηθείς για το θέμα της εκπλήρωσης των υποχρεώσεων αποπληρωμής της χώρας προς το ΔΝΤ, ο yπουργός Οικονομικών δήλωσε πως η κυβέρνηση προτίθεται να σεβαστεί όλες τις οικονομικές της υποχρεώσεις.

Τη Δευτέρα το πρωί, ώρα Ουάσινγκτον, ο κ. Βαρουφάκης θα γίνει δεκτός από την ηγεσία του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, ενώ στην μία το μεσημέρι θα έχει συνομιλία με την σύμβουλο σε θέματα εθνικής ασφάλειας του Προέδρου Ομπάμα κ. Κ. Άτκινσον..


Μετά το τέλος της συνάντησης, η κ. Κριστίν Λαγκάρντ, σε γραπτή ανακοίνωσή της, ανέφερε πως επικροτεί την επιβεβαίωση που έλαβε από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών πως η Αθήνα θα καταβάλει την οφειλή της προς το Ταμείο στις 9 Απριλίου.

«Χαιρετίζω την επιβεβαίωση από τον υπουργό ότι η πληρωμή προς το Ταμείο θα γίνει στις 9 Απριλίου», δήλωσε χαρακτηριστικά η εκτελεστική διευθύντρια του ΔΝΤ.

Η Κριστίν Λαγκάρντ σημείωσε ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την ελληνική κυβέρνηση, ώστε να βοηθήσει την Ελλάδα να επανέλθει σε φάση βιώσιμης ανάπτυξης αλλά και για να τονωθεί η απασχόληση.

Όπως είπε η εκτελεστική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου συμφώνησε με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ότι η αποτελεσματική συνεργασία είναι προς το συμφέρον όλων, τονίζοντας ότι η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα για πιθανή χρεοκοπία δεν είναι προς όφελος της Ελλάδας.

Επίσης, η Κριστίν Λαγκάρντ εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη δέσμευση του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας για τη βελτίωση της ικανότητας των τεχνικών κλιμακίων στη συνεργασία τους με τις αρχές.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου