Τροπολογία για τη Βίκη Σταμάτη προωθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης- Διέξοδος


Λύση στην υπόθεση της Βίκυς Σταμάτη, και σε άλλες αντίστοιχες υποθέσεις, προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης, με τον υπουργό Νίκο Παρασκευόπουλο να ανακοινώνει πως εξετάζεται η υποβολή τροπολογίας που «θα προβλέπει τον κατ” οίκον περιορισμό σε συγκατηγορούμενους συζύγους, συμβίους ή συγγενείς εξ αίματος έως δεύτερου βαθμού εφόσον η αποδιδόμενη πράξη οφείλεται σε σύγκρουση καθηκόντων εξαιτίας της σχέσης αυτής». Αν και δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη, η εν λόγω τροπολογία θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και από τη σύντροφο του Γεράσιμου Τσάκαλου, για την οποία οι δικαστικές αρχές αποφάσισαν την Τετάρτη πως θα πρέπει να παραμείνει κρατούμενη, παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα.
Ο κ. Παρασκευόπουλος απευθύνει προσωπική έκκληση σε όλους για πρόταξη της ζωής ως υπέρτατης αξίας. Η Βίκυ Σταμάτη, σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, δραπέτευσε την Πέμπτη από το Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν. Η τροπολογία θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο «Μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων, κατάργηση των καταστημάτων κράτησης Γ” τύπου και άλλες διατάξεις» που έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή.
«Η προστασία της ζωής και της υγείας των κρατουμένων αποτελεί προτεραιότητα. Η μεταφορά και νοσηλεία τους στα νοσοκομεία προσαρμόζεται στις οδηγίες των γιατρών. Η φρούρηση διασφαλίζεται, αλλά δεν πρέπει να ακυρώνει τις ανάγκες της νοσηλείας», δήλωσε ο Νίκος Παρασκευόπουλος σχετικά με την υπόθεση της Βίκυς Σταμάτη και πρόσθεσε:
«Κάθε απόδραση συνιστά μια αστοχία. Ήδη διατάχθηκε (αρ. πρωτ. 396/2-4-2015) κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα από την Εισαγγελική Αρχή για τη διακρίβωση των ευθυνών υπαλλήλων του Υπουργείου Δικαιοσύνης που είχαν την υποχρέωση της φρούρησης της κρατουμένης. Στο πλαίσιο ένταξης του Ψυχιατρείου και του Νοσοκομείου Κρατουμένων Κορυδαλλού στο ΕΣΥ, θα εξασφαλισθεί η δυνατότητα να νοσηλεύονται σ’ αυτά και γυναίκες, πράγμα που σήμερα δεν συμβαίνει».
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου