Και το όνομα αυτής...



-Elizabeth 6/1
-Alexandra 7/1
-Diana 8/1
-Alexandrina 25/1
-Anne 25/1
-Catherine 25/1
-Eleanor 25/1

Τα πρώτα καρέ της νεογέννητης κατέγραψαν οι τηλεοπτικοί και φωτογραφικοί φακοί λίγο μετά τις 8 το βράδυ του Σαββάτου.


Η Κέιτ έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο Σεντ Μέρι με προορισμό τα Ανάκτορα του Κένσινγκτον. Να σημειωθεί ότι στο ίδιο νοσοκομείο γεννήθηκε και ο 32χρονος Ουίλιαμ το 1982.

Λίγο πριν αναχωρήσει από την κλινική, σε μία σύντομη εμφάνιση η δούκισσα του Κέμπριτζ παρουσίασε στους δημοσιογράφους τη νεογέννητη κόρη της, που κράταγε στην αγκαλιά της. Στο πλευρό της ήταν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ. 


Ντυμένη με ένα κίτρινο φόρεμα, η Κέιτ χαμογελούσε και χαιρετούσε τον κόσμο που είχε «κατασκηνώσει» από το πρωί έξω από το μαιευτήριο, ενώ η κορούλα της ήταν τυλιγμένη με μια λευκή κουβέρτα.

Νωρίτερα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έφτασε στην κλινική κρατώντας στην αγκαλιά του τον πρίγκιπα Τζορτζ, προκειμένου να δει από κοντά τη μικρή του αδελφούλα.


Στα ροζ ντύθηκε και η βασίλισσα Ελισάβετ στην πρώτη της έξοδο μετά τη γέννηση του μωρού.

 
Ακόμη και το βρετανικό ναυτικό τίμησε τον ερχομό του βασιλικού μωρού, με τους ναύτες να σχηματίζουν τη λέξη «sister», με τα σώματός τους πάνω σε ένα πολεμικό πλοίο.


Η δούκισσα του Κέμπριτζ, κατά κόσμον Κέιτ Μίντλετον, εισήχθη το πρωί του Σαββάτου στις 08:00 ώρα Ελλάδος στο μαιευτήριο Σεντ Μέρι του Λονδίνου.

Αμέσως ενημερώθηκαν οι οικογένειες του Ουίλιαμ και της συζύγου του, περιλαμβανομένης της βασίλισσας Ελισάβετ, του πρίγκιπα Καρόλου και του πρίγκιπα Χάρι.


Τη γέννησή της ανήγγειλε ένας ντελάλης. Με βάση την παράδοση, η επίσημη ανακοίνωση έγινε με σημείωμα που αναρτήθηκε στο προαύλιο του Μπάκιγχαμ. 

Το πλήθος που ήταν συγκεντρωμένο έξω από το μαιευτήριο ξέσπασε σε πανηγυρισμούς όταν ανακοινώθηκε η είδηση.

Η νεογέννητη θα είναι τέταρτη στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, μετά τον αδελφό της Τζορτζ, τον πατέρα της Ουίλιαμ και τον παππού της Κάρολο, η υψηλότερη θέση που έχει πάρει ποτέ κορίτσι.

Η μικρή θα είναι η πρώτη που θα λάβει τον τίτλο της πριγκίπισσας για 25 χρόνια, ενώ τόσο ψηλά στη σειρά διαδοχής δεν έχει γενηθεί κορίτσι τα τελευταία σχεδόν 65 χρόνια, από τότε που γεννήθηκε η πριγκίπισσα Άννα.

Πριγκίπισσα του Κέμπριτζ έχει να γεννηθεί εδώ και 182 χρόνια, η τελευταία ήταν η εγγονή του Γεωργίου του Γ', η πριγκίπισσα Μαρία Αδελαΐδα του Κέμπριτζ, που γεννήθηκε στο Ανόβερο της Γερμανίας, το 1833.


Ο πρώτος που συνεχάρη το ζευγάρι ήταν ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. «Χαίρομαι πάρα πολύ για εκείνους», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter, ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νικ Κλέγκ, μαζί με τη σύζυγό του Μίριαμ, ευχήθηκε στους γονείς «ό,τι καλύτερο καθώς διευρύνεται η οικογένειά τους».


Χιουμοριστικό ήταν το ευχητήριο μήνυμα στο Twitter του αρχηγού των Εργατικών Εντ Μίλιμπαντ: «Συγχαρητήρια στον Δούκα και την Δούκισσα για τη γέννηση της κόρης τους. Τους εύχομαι χαρά και ευτυχία--και μακάρι λίγο ύπνο!».

Η επικεφαλής του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP) Νίκολα Στέρτζον δήλωσε «ενθουσιασμένη» από την είδηση και «συνεχάρη θερμά» το βασιλικό ζεύγος.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου