«Μύθοι της Αρχαίας Ελλάδας» για πρώτη φόρα σε ένα δίγλωσσο λεύκωμα


Για πρώτη φόρα στη Ρωσία εκδίδονται οι «Μύθοι της Αρχαίας Ελλάδας. Κοσμογονία», σε ένα δίγλωσσο (ελληνορωσικό) λεύκωμα με 279 εικονογραφίες.

Η μοναδική αυτή έκδοση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Έτους Λογοτεχνίας, που εορτάζεται στη Ρωσία, αλλά και των δράσεων προώθησης – προβολής της εκδοτικής δραστηριότητας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού... «Με πολύ αγάπη έκανα την επιμέλεια και την λογοτεχνική περιγραφή της Θεογονίας του Ησιόδου, που μιλάει για την καταγωγή των θεών της ελληνικής μυθολογίας και την αρχή και το τέλος του Κόσμου. (…) Έγραψα τα κείμενα σε δυο γλώσσες, ελληνική και ρωσική» - δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η καθηγήτρια και συγγραφέας Ειρήνη Μπελέτσκαγια, που ασχολείται με τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Μόσχας από το 2001.

«Το βιβλίο ουσιαστικά γράφτηκε για να διαβάζεται ταυτόχρονα στα ελληνικά και ρωσικά, η δομή του προσφέρει άνεση στον αναγνώστη: από δεξιά είναι τα ρωσικά και από αριστερά το ίδιο το κείμενο, που είναι στην ελληνική γλώσσα, ενώ κάτω βρίσκεται η εικονογραφία…», όπως μας εξήγησε η κ Μπελέτσκαγια.

«Το λεύκωμα προσπαθεί να μας μυήσει στην αρχαία ελληνική μυθολογία, έχοντας ως εργαλείο δύο γλώσσες, τη ρωσική και την ελληνική –και ακριβώς σε αυτό το σημείο έγκειται και η παιδαγωγική του σκοπιμότητα- πλαισιωμένο από σκίτσα, τα οποία εμπλουτίζουν αρμονικά το κείμενο και ενισχύουν την εντύπωση που κομίζουμε από τη γνωριμία με τον αρχαίο μύθο», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού της Μόσχας, Θεοδώρα Γιαννίτση. Υπενθυμίζει δε ότι τα 279 έργα του βιβλίου «Μύθοι της Αρχαίας Ελλάδας του εκδοτικού οίκου “URSS Publishing Group” φιλοτέχνησε η γνωστή στη Μόσχα ζωγράφος, Έλενα Σιπιτσόβα.

Η παρουσίαση του λευκώματος «Μύθοι της Αρχαίας Ελλάδας» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαΐου στη Μόσχα στο Μουσείο Διδασκαλίας Εικαστικών Τεχνών «Ι.Β. Τσβετάγιεβ» (παράρτημα του Μουσείου Εικαστικών Τεχνών «Πούσκιν».


Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου