Ρελάνς Τσίπρα με ψήφο εμπιστοσύνης



Προβληματισμός επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο για τις σφοδρές εσωκομματικές και ενδοκυβερνητικές αντιδράσεις που εκφράστηκαν κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας και του προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαφαινόμενη συμφωνία με τους δανειστές.

Από το Μέγαρο Μαξίμου έχει ξεκινήσει το «μασάζ» εδώ και καιρό στο εσωτερικό του κόμματος για τους διαφωνούντες με τη συμφωνία, η οποία όπως έχει καταστεί σαφές και από επίσημα χείλη θα περιέχει υποχωρήσεις της ελληνικής πλευράς οι οποίες κατά τους αντιδρώντες ξεπερνούν τις κόκκινες γραμμές που είχαν τεθεί και αθετούν τις δεσμεύσεις του προγράμματος της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, στο στενό πυρήνα πέριξ του πρωθυπουργού έχει ήδη τεθεί επί τάπητος το σενάριο να τεθεί θέμα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση πριν έρθει στη Βουλή η οριστική συμφωνία, η οποία σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Δραγασάκης αναμένεται μέχρι την 19η Μαΐου.

Με αυτόν τον τρόπο στο κυβερνητικό επιτελείο εκτιμούν ότι εφόσον απαιτηθεί εάν διαφανούν τυχόν διαρροές στην ψήφιση της συμφωνίας στη Βουλή, θα τεθούν όλοι οι βουλευτές προ των ευθυνών τους, με το σενάριο να ρίξουν την κυβέρνηση να φαντάζει πολύ μακρινό. Με τον τρόπο αυτό υπολογίζεται ότι η κυβέρνηση θα μπορέσει να προχωρήσει σε πιο ομαλό έδαφος στην επικύρωση της συμφωνίας στη Βουλή, χωρίς φόβο για τυχόν απώλειες.

Παράλληλα, με την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή θα αναλυθεί ενδελεχώς η συμφωνία και θα από το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμάται ότι θα στριμωχτούν στη ρητορική τους η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ που εμφανίζουν φαινόμενα διγλωσσίας στο κατά πόσο θα υπερψηφίσουν τη συμφωνία ή όχι.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου