Πανελλήνιες: Πώς να απομνημονεύετε εύκολα – η μέθοδος των ηθοποιών


Πώς να απομνημονεύετε εύκολα στις Πανελλήνιες εξετάσεις; Ποια η μέθοδος των ηθοποιών;

Οι Πανελλήνιες 2015 ξεκίνησαν, οι εξεταστικές είναι η καθημερινότητα των φοιτητών αυτή την περίοδο και η απομνημόνευση έχει γίνει ο εφιάλτης χιλιάδων νέων.

Έλα όμως, που εμφανίζεται το Πανεπιστήμιο Elmhurst των ΗΠΑ και η καθηγήτρια ψυχολογίας, Helga Noice, και σας λύνουν τα χέρια.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη τα τελευταία 20 χρόνια, η καλύτερη μέθοδος απομνημόνευσης είναι αυτή των ηθοποιών.

Τι κάνουν οι αστέρες του σινεμά; Εμβαθύνουν περισσότερο στο σενάριο. Προσπαθούν να κατανοήσουν τον κάθε χαρακτήρα, γιατί κάνει και λέει συγκεκριμένα πράγματα και στη συνέχεια απλά… να λειτουργήσουν όπως αυτός.

Έρχεται και το creativitypost.com και προσαρμόζει την παραπάνω έρευνα στις ανάγκες των φοιτητών και των μαθητών στις Πανελλήνιες. Θέλεις να μάθεις ιστορία; Εμβάθυνε περισσότερο σε αυτή, μελέτησέ την και μετά θα σου είναι πολύ πιο εύκολο να απομνημονεύσεις τα γεγονότα κλειδιά.

Το ίδιο και σε όλα τα αντίστοιχα θεωρητικά μαθήματα των Πανελληνίων.


Φυσικά, δεν αναφέρεται κανείς στην αποστήθιση της θεωρίας στη φυσική ή τα μαθηματικά, αλλά στο Λύκειο κανένας καθηγητής δεν ενθαρρύνει τους μαθητές να παρακολουθήσουν μία επιχείρηση, τον τρόπο που διοικείται μία εταιρεία και την φιλοσοφία των αποφάσεων που παίρνει. Έτσι το δυσκολότερο για πολλούς μάθημα στην απομνημόνευση στις Πανελλήνιες, το ΑΟΔΕ, γίνεται πιο βατό και κατανοητό.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου