Self- tan: σημασία στις λεπτομέρειες



Ο καιρός, έστω και με κάποια πισωγυρίσματα, ετοιμάζεται σιγά-σιγά για το καλοκαίρι . Μέχρι όμως να βρείτε το δρόμο για την κοντινότερη παραλία, λίγο… ψεύτικο sun-kissed χρώμα θα καμουφλάρει την ασπρίλα και θα αναδείξει τη φυσική λάμψη της επιδερμίδας σας . Προχωρήστε άφοβα στην εφαρμογή, λαμβάνοντας υπόψη τις λεπτομέρειες που σας επισημαίνουμε και λίγες ώρες αργότερα, θα αποκαλυφθεί το πρώτο καλοκαιρινό σας "μαύρισμα"!


8... λεπτομέρειες για τέλειο μαύρισμα, σαν αληθινό
Α όπως Απολέπιση: Το πρώτο βήμα για μια αψεγάδιαστη εφαρμογή του self-tanner είναι η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, είτε με ένα τρίχινο γάντι την ώρα του ντους ή με ένα προϊόν απολέπισης, κατά προτίμηση με άλφα ή βήτα υδροξυοξέα (ΑΗΑ &ΒΗΑ) . Οι λόγοι είναι δύο: Το DHA οξειδώνει , «βάφει» δηλαδή τα επιφανειακά κύτταρα της επιδερμίδας, τα οποία ωστόσο θα πέσουν μέσω της φυσικής διαδικασίας απολέπισης σε 1-2 μέρες. Αν όμως τα απομακρύνουμε εμείς, τότε η οξείδωση θα γίνει στην αμέσως επόμενη στιβάδα και το χρώμα θα διαρκέσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με την ομοιόμορφη εφαρμογή: Τα προϊόντα self- tan έχουν την τάση να «πιάνουν» και να σκουραίνουν περισσότερο, σε σημεία του σώματος όπου συσσωρεύεται μεγαλύτερος αριθμός νεκρών κυττάρων. Τέτοια είναι οι αγκώνες, τα γόνατα, η ράχη των ποδιών, αλλά και ο λαιμός. Με την απολέπιση θα αποφύγετε να καταλήξετε με …«βρόμικο» χρώμα αντί για μπρούτζινο, στα σημεία αυτά.

Β όπως Βιασύνη : Αν το χρώμα που αποκτήσατε σας φαίνεται …λίγο, μη βιαστείτε να προσθέσετε κι άλλο προϊόν . Να θυμάστε ότι το συστατικό DHA (διυδροξυακετόνη) ενεργοποιείται όταν έρχεται σε επαφή με την καθαρή επιδερμίδα. Επομένως δεν μπορεί να δράσει σωστά αν χρησιμοποιήσετε το self-tanner πάνω από την προηγούμενη στρώση. Θα πρέπει να κάνετε υπομονή 2-3 μέρες, μέχρι να ξεθωριάσει το χρώμα, για να απλώσετε μια καινούργια στρώση.

Ε όπως Ενυδάτωση: Για να σιγουρευτείτε ότι δεν θα κάνετε τόπους-τόπους μπαλώματα, απλώστε μια ενυδατική λοσιόν στα σημεία που όντας πιο ξηρά απορροφούν περισσότερο self-tanner (βλέπε απολέπιση) . Κάντε το ίδιο και στην εσωτερική πλευρά των καρπών σας γιατί το σημείο αυτό έρχεται διαρκώς σε επαφή με το προϊόν, όση ώρα το απλώνετε στο σώμα.

Κ όπως Καθαρισμός: Προσοχή στις παλάμες σας. Απλώστε το self-tanner όπως θα κάνατε και με ένα γαλάκτωμα σώματος κάθε τόσο όμως καθαρίζετε τα χέρια με μια υγρή και ελαφρά σαπουνισμένη πετσέτα . Στο τέλος, σαπουνιστείτε γρήγορα για να μην γίνουν πορτοκαλί οι παλάμες σας και περάστε με ασετόν τα νύχια και τα πετσάκια των χεριών και των ποδιών για να αφαιρέσετε τυχόν προϊόν πριν «ποτίσει» το χρώμα. Κάντε το ίδιο αλλά με ένα βουρτσάκι, αν τα νύχια σας είναι βαμμένα.

Λ όπως Λάθος : Αν ανακαλύψετε ότι σε κάποιο σημείο σας έπεσε κατά λάθος περισσότερο προϊόν ή δεν το απλώσατε σωστά με αποτέλεσμα να εμφανίζονται πιο σκούρες περιοχές ή γραμμές, τρίψτε δυνατά το σημείο με μια βρεγμένη πετσέτα ή απλώστε τοπικά, ένα γαλάκτωμα με οξέα φρούτων (κατά προτίμηση ΒΗΑ) και αφήστε το να δράσει όλο το βράδυ.

Ξ όπως Ξύρισμα: Προγραμματίστε την μια μέρα πριν, γιατί αν ξυρίσετε τις γάμπες σας πριν απλώσετε το self –tanner οι ευαισθητοποιημένοι θύλακες των τριχών θα απορροφήσουν περισσότερο προϊόν και το αποτέλεσμα θα είναι και πάλι ανομοιόμορφο. Αποφύγετε τέλος την αποτρίχωση και την επόμενη μέρα γιατί το ξυράφι απομακρύνει μαζί με τις τρίχες και τα επιφανειακά κύτταρα απολεπίζει-λειτουργεί κατά κάποιο τρόπο σαν απολεπιστικό- αποτέλεσμα το χρώμα που αποκτήσατε να ξεθωριάσει πολύ γρηγορότερα.

Φ όπως Φυσικότητα: Εφαρμόστε το self -tanner έχοντας κατά νου τα σημεία που συνήθως «βλέπει» ο ήλιος έτσι ώστε το μαύρισμά σας να μην δείχνει ψεύτικο. Σε ζώνες όπως η εσωτερική πλευρά των μπράτσων αναμείξτε το προϊόν με ενυδατικό γαλάκτωμα. Το αποτέλεσμα θα είναι μια πιο ανοιχτόχρωμη , επομένως πολύ φυσικότερη απόχρωση. Τέλος, πριν στεγνώσει το self- tanner, σκουπίστε με μια νωπή πετσέτα το δέρμα ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών –η περιοχή αυτή επίσης δεν μαυρίζει από τον ήλιο.

Χ όπως Χρόνος: Μην ξεκινήσετε τη διαδικασία αυτομαυρίσματος αν δεν έχετε αρκετό χρόνο στη διάθεσή σας. Ακόμα κι αν αναγράφεται στη συσκευασία του προϊόντος ότι στεγνώνει αμέσως , αφήστε να περάσουν 15 λεπτά πριν ντυθείτε αν δεν θέλετε να λεκιάσετε τα ρούχα σας. Αν χρησιμοποιείτε το self-tanner για να μην βγείτε κάτασπρη στην παραλία, φροντίστε να το εφαρμόσετε μια μέρα πριν, έτσι ώστε, όταν το χρώμα κάνει έπειτα από λίγες ώρες την εμφάνισή του, να έχετε το χρόνο να κάνετε τις απαραίτητες ….διορθώσεις.  
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου