Απορρίφθηκε η υποψηφιότητα της Λέσβου για πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021


Έντονα δυσαρεστημένη δείχνει η δημοτική αρχή Λέσβου για την μη επιλογή του νησιού να συμμετάσχει στον τελικό κύκλο αξιολόγησης για την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο «η εξέλιξη δεν μας ικανοποιεί, αφού όπως φάνηκε, οι τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη που είχαν σχέση με το μεταναστευτικό, άφησαν ασυγκίνητη την ευρωπαϊκή επιτροπή αξιολόγησης, ως προς ένα από τα βασικά μας όπλα στη μάχη της διεκδίκησης, που ήταν η ανθρώπινη στάση της κοινωνίας μας, η αλληλεγγύη και η διαχείριση του προσφυγικού από τη Δημοτική Αρχή και το Λεσβιακό λαό συνολικά».

«Όμως, συνεχίζει η ανακοίνωση «αγωνιστήκαμε με τον καλύτερο τρόπο, με όλες μας τις δυνάμεις και διαθέτοντας τα λιγότερα χρήματα από όλες τις συνυποψήφιες πόλεις, για μια θέση ανάμεσα στις τρείς πόλεις, που θα διεκδικήσουν τον τίτλο.»

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή Λέσβου, «σχεδιάστηκαν δράσεις που έχουν ως στόχο την προβολή πλεονεκτημάτων του νησιού και εκπονήθηκαν μελέτες για αναπλάσεις στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, με στόχο να βελτιώσουμε το τουριστικό μας προϊόν και να ξεφύγουμε από τη μετριότητα και τη μιζέρια. Υποσχόμαστε – τονίζεται - ότι και χωρίς το μπόνους του τίτλου της πολιτιστικής πρωτεύουσας, θα υλοποιήσουμε τους σχεδιασμούς μας, γιατί ο τόπος μας το αξίζει».


Τέλος η δημοτική αρχή ευχαριστεί όσους πίστεψαν σ’ αυτή την προσπάθεια και βοήθησαν σε όλες της φάσης διεκδίκησης του τίτλου της πολιτιστικής πρωτεύουσας «και δεν επηρεάστηκαν από κανενός είδους σειρήνες ηττοπάθειας ή σκοπιμότητας». Συγχαίρει δε την Καλαμάτα, την Ρόδο και την Ελευσίνα για την επιτυχία τους.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου