6 makeup tips από ειδικούς που θα κάνουν το πρόσωπο σας να δείχνει πιο λεπτό


Το μακιγιάζ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει οπτικές ψευδαισθήσεις και να αλλάξει ένα πρόσωπο με τέτοιο τρόπο που να είναι αγνώριστο. Η χρήση της πούδρας, των bronzer και των προϊόντων φωτοσκιάσεων μπορούν να αλλάξουν τα χαρακτηριστικά ενός ατόμου και να το κάνουν να μοιάζει με κάποιο άλλο. Έτσι, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε κάποια μικρά μυστικά που μας εξηγούν οι ειδικοί του τομέα για να κάνετε το πρόσωπο σας να δείχνει πιο λεπτό.

  • 1. Μπορεί να χρειάζεται να διορθώσετε τις φωτοσκιάσεις:
Αυτό που πολλές αρχάριες στο μακιγιάζ γυναίκες δεν συνειδητοποιούν είναι πως οι σκούρες σκιές μπορούν να βοηθήσουν στο κρύψιμο κάποιων ατελειών σε αντίθεση με τις ανοιχτόχρωμες σκιές που τις φέρνουν στο προσκήνιο. Χρησιμοποιώντας λοιπόν ένα ματ bronzer που είναι έναν ή δύο τόνους πιο σκούρο από το δέρμα σας μπορείτε να κρύψετε κάποιες ατέλειες, ενώ με ένα φωτεινό highlighter έναν ή δύο τόνους πιο ανοιχτό από την επιδερμίδα σας μπορείτε να δημιουργήσετε νέα σχήματα στα ζυγωματικά, τη μύτη, την περιοχή του μετώπου και το πηγούνι. Απλώστε λοιπόν αυτά τα δυο προϊόντα πάντα με ένα πινέλο μακιγιάζ έτσι ώστε να αποφύγετε το να αφήσετε ίχνη πίσω, αφού και ο τύπος του προϊόντος που χρησιμοποιείτε μπορεί να είναι είτε κρεμώδης ή σε μορφή σκόνης.
  • 2. Χρησιμοποιήστε πούδρα αντί για bronzer:
Αντί να χρησιμοποιήσετε τις θερμές αποχρώσεις ενός bronzer για να δημιουργήσετε τις σωστές φωτοσκιάσεις στο πρόσωπο σας, προτιμήστε πιο ουδέτερες αποχρώσεις του γκρι έτσι ώστε να αναμειγνύονται με το φυσικό σας χρώμα καλύτερα. Οι φωτοσκιάσεις θα πρέπει να είναι διακριτικές, να γίνονται με σταθερό χέρι και πολλή ανάμειξη για να μην μείνουν γραμμές και ραβδώσεις που ξεχωρίζουν. Για να δημιουργήσετε το καλύτερο φυσικό αποτέλεσμα, υπάρχουν ειδικά πινέλα γνωστά ως «sculpting brushes». Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τα σωστά σημεία για την εφαρμογή των φωτοσκιάσεων. Ακολουθήστε λοιπόν την γραμμή των μαλλιών σας προκειμένου να φωτίσετε το υπόλοιπο πρόσωπο σας, προχωρήστε κάνοντας μια κίνηση από το τόξο των φρυδιών σας προς τους κροτάφους και στη συνέχεια εφαρμόστε το προϊόν από τους λοβούς των αυτιών προς το τελείωμα των χειλιών σας. Τέλος, η μύτη μπορεί να γίνει πιο λεπτή κάνοντας μια γραμμή κατά μήκος της, ενώ το σαγόνι γίνεται πιο γωνιακό με μια φωτοσκίαση κάτω από το πηγούνι.
  • 3. Τα παχιά φρύδια είναι καλύτερα:
Μπορεί να σας ακούγεται παράξενο, αλλά όσο πιο παχιά αφήνετε τα φρύδια σας και τα περιποιήστε σωστά, βγάζοντας τα όσο λιγότερο πρέπει, τόσο πιο λεπτό θα φαίνεται το πρόσωπο σας, δεδομένου ότι βοηθάει στο να χωρίζει τους ανοιχτούς χώρους με τέτοιο τρόπο που να τραβάει την προσοχή στην περιοχή των φρυδιών. Όσο πιο μακρυά και γεμάτα είναι, τόσο καλύτερο αποτέλεσμα έχει στην όψη του προσώπου σας, με τα χαρακτηριστικά να φαίνονται μικρότερα και να μην προεξέχουν. Επίσης, αν είστε στρογγυλοπρόσωπη θα πρέπει να δημιουργήσετε μεγαλύτερη γωνία στο τόξο των φρυδιών, έτσι ώστε να δώσετε την ψευδαίσθηση ενός πιο μακρόστενου προσώπου.
  • 4. Επιλέξτε την δημιουργία ενός cat-eye look:
Το cat-eye look είναι ένα από τα πιο ελκυστικά μακιγιάζ σε μια γυναίκα και δικαιολογημένα. Δημιουργώντας λοιπόν αυτό το είδος βαψίματος στα μάτια σας καταφέρνετε να κάνετε το υπόλοιπο πρόσωπο να φαίνεται πιο στενό. Όσο πιο smokey είναι τα μάτια σας, τόσο πιο φωτοσκιασμένο φαίνεται το υπόλοιπο πρόσωπο. Βέβαια θα πρέπει να προσέχετε να μην το παρακάνετε, αλλά σίγουρα θα πρέπει να το υιοθετήσετε. Δημιουργεί ένα τριγωνικό αποτέλεσμα, αλλάζοντας το φυσικό σχήμα του προσώπου και κάνοντας τα μάτια το κύριο χαρακτηριστικό, απομακρύνοντας την προσοχή από το κάτω μέρος του προσώπου και εστιάζοντας την στα μάτια.
  • 5. Φωτίστε το κέντρο του προσώπου σας:
Αν θέλετε πραγματικά να κάνετε το πρόσωπο σας να δείχνει πιο μακρύ, ειδικά αν αυτό είναι στρογγυλό αντί για οβάλ, θα πρέπει να δημιουργήσετε μια απόσταση μεταξύ του βόρειου και του νότιου κομματιού αντί του ανατολικού και δυτικού. Προκειμένου να το πετύχετε αυτό, θα πρέπει να φωτίσετε το κέντρο του προσώπου σας, ξεκινώντας από το μέτωπο και κινούμενη προς την μύτη μέχρι να φτάσετε στην κορυφή των χειλιών σας. Επίσης, μπορείτε αν θέλετε να συνεχίσετε και πιο κάτω, προσθέτοντας λίγο φως στο κέντρο του πηγουνιού προκειμένου να το κάνετε να φαίνεται μικρότερο. Με αυτό τον τρόπο απομακρύνετε την προσοχή από το πλάτος και την οδηγείτε στο μήκος του προσώπου σας, με αποτέλεσμα να το κάνετε να δείχνει πιο λεπτό.
  • 6. Η προσοχή πρέπει να είναι στα μάτια:
Δοκιμάστε λοιπόν να δίνετε την προσοχή στο βάψιμο των ματιών σας και να βάζετε ένα απαλό ροζ ή nude κραγιόν ή και lip gloss. Κάνοντας τα χείλη σας να φαίνονται μεγαλύτερα ή να είναι πολύ βαμμένα, το μόνο που θα πετύχετε είναι να «κατεβάσετε» τα μάτια σας και να δημιουργήσετε την αίσθηση ενός πιο στρογγυλού προσώπου. Από την άλλη μεριά, αφήνοντας τα χείλη σας φυσικά και δημιουργώντας ένα έντονο μακιγιάζ ματιών με eyeliner που θα τα κάνει να μοιάζουν μεγαλύτερα, αυτόματα το υπόλοιπο πρόσωπο σας φαίνεται πιο λεπτό και χρειάζεται λιγότερες φωτοσκιάσεις για να δημιουργήσετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου