Κοτόπουλο φούρνου με ντομάτες και ελιές


Φαγάκι που μπορεί να παραπέμπει σε κυριακάτικο τραπέζι, αλλά η ευκολία του μας δίνει τη δυνατότητα να το μαγειρέψουμε οποιαδήποτε μέρα της βδομάδας που έχουμε περισσότερο χρόνο και κέφι για μαγειρική.


2 κ. κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
ώριμες ντομάτες κομμένες στα τέσσερα
1 φλ. ελιές χωρίς κουκούτσι
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 πιπεριές κομμένες στα τέσσερα
4 σκ. σκόρδο κομμένες σε φετάκια
1 κ.σ.  ρίγανη
1 κ.γ. ματζουράνα ξερή
1/2 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι


Σε ένα ταψί βάζουμε τις ντομάτες, με 3 κουταλιές ελαιόλαδο, λίγο απ’ το αλάτι, απ’ το πιπέρι, λίγο από τη ρίγανη και τη μαντζουράνα και 3 (από τα 4) φετάκια του σκόρδου. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τις ελιές και την πιπεριά και τα σπρώχνουμε στις άκρες του ταψιού, ώστε στο κέντρο να χωρέσει το κοτόπουλο.

Λιώνουμε και την άλλη  σκελίδα σκόρδου και τα βάζουμε σε ένα μπολάκι μαζί με τα υπόλοιπα μυρωδικά (αλάτι, πιπέρι, λάδι, ρίγανη, μαντζουράνα) ανακατεύοντάς τα πολύ καλά. Ιδανικά, τα χτυπάμε με σέικερ.

Με πινελάκι, αλείφουμε με το μείγμα του σκόρδου/μυρωδικών όλο το κοτόπουλο κα το βάζουμε στο ταψί.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C στις αντιστάσεις, για περίπου 1μιση ώρα, γυρίζοντάς το μια φορά κατά τη διάρκεια του ψησίματος. 
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά