Γιατί δεν κρατά το άρωμά μου;


Αυτή είναι μία απορία που επανέρχεται συχνά σε πολλές γυναίκες. Τι φταίει λοιπόν; Είναι λάθος η επιλογή αρώματος, δεν μας ταιριάζει ή έχει να κάνει με το δέρμα μας; Οι αρωματοποιοί έχουν την απάντηση!
Aπό τη Μαρία Καλοπούλου



Το πρόβλημα έχει να κάνει με τη χημεία του σώματός μας, που προκαλεί τη γρήγορη εξάτμιση του αρώματος από το δέρμα μας. Είναι αυτό που λένε οι αρωματοποιοί: «Το δέρμα αποβάλει το άρωμα»!  

Έτσι, για παράδειγμα ένα eau de toilette που κανονικά διατηρείται για 3 με 4 ώρες, σε αυτές τις περιπτώσεις δεν κρατά παραπάνω από 1 ώρα και κάποιες φορές ακόμη λιγότερο. Γιατί λοιπόν η εξάτμιση του αρώματος τριπλασιάζεται ή τετραπλασιάζεται; 

Η απάντηση είναι ότι αυτό συμβαίνει επειδή η οξύτητα της επιδερμίδας είναι ο ένοχος. Κάντε το εξής πείραμα: Γλύψτε τον καρπό σας. Αν έχει μία οξεία ή κάπως «αψιά» γεύση, είναι σίγουρο σημάδι οξύτητας. Και όσο πιο έντονη είναι η παρουσία της τόσο λιγότερο διατηρείται το άρωμα. 

Τι μπορεί να διαταράξει την οξύτητα του δέρματος; 
Πρώτα από όλα τα φάρμακα, το στρες αλλά και ο τρόπος διατροφής. Για παράδειγμα αν καταναλώνετε πολλά πικάντικα τρόφιμα, αν τρώτε συχνά fast food ή από την άλλη αν κάνετε μία δίαιτα με πολύ χαμηλά λιπαρά. Όλοι αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν τη θερμοκρασία του σώματος και το pH της επιδερμίδας. 
Επίσης, μπορεί να συμβεί αυτό στις περιπτώσεις εγκυμοσύνης ή αν έχετε πολύ ξηρό δέρμα. 

Ποια είναι η λύση; 
Απλώστε στα σημεία που θα βάλετε το άρωμά σας ελάχιστη ποσότητα από ένα ενυδατικό προϊόν (χωρίς άρωμα) δημιουργώντας κάτι σαν «προστατευτικό στρώμα». Μία ελαφριά body lotion ή κρέμα σώματος θα δημιουργήσει ένα καλύτερο περιβάλλον για το άρωμα, αφού επιβραδύνει τον ρυθμό εξάτμισής του και διπλασιάζει τη διάρκειά του. 

Μία άλλη λύση είναι να προμηθευτείτε το προϊόντα μπάνιου του αρώματός σας. Αφού κάνετε το ντους ή το μπάνιο σας με το σαπούνι ή το αφρόλουτρο του αρώματός σας, στεγνώνετε απαλά το δέρμα τρίβετε ελαφρά στους καρπούς σας το λάδι ή την κρέμα και στη συνέχεια βάζετε το άρωμά σας.

Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου