Μετά την αξιολόγηση έρχεται ο ανασχηματισμός


Ανοιξιάτικες αλλαγές με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει αποφασίσει ήδη για πρόσωπα εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ

Ανασχηματισμό στην κυβέρνηση έχει στην ατζέντα του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, παρά την πολυπλοκότητα των συνθηκών και τα πολλά μέτωπα που αντιμετωπίζει εντός και εκτός Ελλάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάθε εβδομάδα φθάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου σημειώματα των συνεργατών του για την πορεία του κυβερνητικού έργου ανά τομέα, αλλά και για την αξιολόγηση των υπουργών και των υφυπουργών, με τον κ. Τσίπρα να έχει πλήρη εικόνα της απόδοσης κάθε στελέχους.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι αυτή την περίοδο όποιες αλλαγές σε τέτοιο επίπεδο είναι απαγορευτικές. «Δεν είναι δυνατόν η χώρα να αντιμετωπίζει το μεγάλο προσφυγικό κύμα, να βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση και η αξιολόγηση, και εμείς να κάνουμε restart», αναφέρουν πρόσωπα που γνωρίζουν καλά τις σχετικές διεργασίες. Ετσι, ο πρωθυπουργός δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει τους υπουργούς που έχουν πάρει «κόκκινη κάρτα» πριν από την επιτυχή αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, που τοποθετείται χρονικά μετά το Πάσχα. Αντίθετα, είναι αποφασισμένος να διορθώσει τις αρρυθμίες της κυβέρνησης την άνοιξη και συγκεκριμένα περί τα τέλη Μαΐου. Και αυτό παρά το ότι δέχθηκε εισηγήσεις να προχωρήσει σε περιορισμένο ή δομικό ανασχηματισμό το προηγούμενο διάστημα, μετά το «αλαλούμ» με την αντικατάσταση του Μ. Σφακιανάκη στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τις δηλώσεις του υφυπουργού Π. Σγουρίδη - ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε ότι αυτή η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, κορόιδεψαν τους αγρότες-, με αποτέλεσμα να χάσει τελικά τη θέση του και να τον διαδεχθεί η Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος του κ. Τσίπρα είναι να τοποθετήσει σε υπουργικές θέσεις νέα πρόσωπα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και προσωπικότητες εκτός Κοινοβουλίου, σε απάντηση στη Νέα Δημοκρατία, που το ίδιο διάστημα μέσω του συνεδρίου της θα επιχειρήσει να επικοινωνήσει μια εικόνα ανανέωσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουμε τον κ. Μητσοτάκη να επιβάλει τη δική του ατζέντα. Να περιμένει απάντηση από εμάς», σχολιάζει σχετικά συνομιλητής του Μεγάρου Μαξίμου. 

Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου