ΚΙΣ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ



ΠροετοιμασΙα: 30΄ | ΜαγεΙρεμα: 55΄
ΥλικΑ για 4 Ατομα

400 γρ. Μπρόκολο Μπάρμπα Στάθης

100 γρ. Καρότα «Βιολογικές Kαλλιέργειες» Μπάρμπα Στάθης

150 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο

1 φύλλο σφολιάτας

2/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος

3 κουταλιές της σούπας γάλα

1 αυγό και 2 κρόκοι αυγών

150 γρ. έμενταλ τριμμένο

150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

100 γρ. ανθότυρο ή μυζήθρα

2 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο

λίγο αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο


  1. Απλώνετε το φύλλο της σφολιάτας σε μια ορθογώνια ή στρογγυλή φόρμα καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά της. Ζεματίζετε το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό για 5΄-6΄. Το στραγγίζετε και το αφήνετε να κρυώσει. Βράζετε ταυτόχρονα σε άλλη κατσαρόλα τα καρότα για 8΄και τα στραγγίζετε.
  2. Σε ένα μπολ λιώνετε με το πιρούνι το ανθότυρο ή τη μυζήθρα. Προσθέτετε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, την κεφαλογραβιέρα και το μισό έμενταλ. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και τέλος, αλατοπιπερώνετε.
  3. Τρυπάτε το φύλλο της σφολιάτας με πιρούνι, το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ρίχνετε από πάνω ωμά όσπρια για βάρος, ώστε να μη φουσκώσει ανομοιόμορφα η ζύμη με το ψήσιμο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 15΄. Κατόπιν αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και τα όσπρια.
  4. Σκορπίζετε πάνω στο φύλλο το μπρόκολο, τα καρότα κομμένα στη μέση και το μπέικον. Πασπαλίζετε με την κεφαλογραβιέρα και απλώνετε το μείγμα με τα τυριά και την κρέμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 20΄-25΄στους 180° C. Περίπου 5΄πριν βγάλετε την τάρτα από το φούρνο, ρίχνετε από πάνω το υπόλοιπο έμενταλ και αφήνετε να λιώσει.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου