Ψάρι με πατάτες boulangere


Υλικά για 4 μερίδες

1 κρεμμύδι, κομμένο στα δύο
30 ml (2 κουταλιές) ηλιέλαιο
65 γρ. βούτυρο
675 γρ. πατάτες, ξεφλουδισμένες
15 ml (1 κουταλιά) φρέσκο θυμάρι
αλάτι και φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι
400 ml καυτό ζωμό λαχανικών
675 γρ. χοντρό φιλέτο μπακαλιάρο, κομμένο σε 4 φέτες
φέτες λεμόνι και κλωναράκια άνηθου, για το γαρνίρισμα



Εκτέλεση
1. Τοποθετήστε τον ψιλό δίσκο κοπής σε φέτες στον Επαγγελματικό Κόφτη/Τρίφτη και κόψτε σε φέτες το κρεμμύδι.

2. Ζεστάνετε το μισό λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να ξανθύνει.
3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C. Αλείψτε με βούτυρο ένα πυρίμαχο σκεύος χωρητικότητας 1,7 λίτρου. Χρησιμοποιώντας το Κόφτη/Τρίφτη, κόψτε σε ψιλές φέτες τις πατάτες.
4. Στρώστε τις πατάτες και τα κρεμμύδια στο σκεύος που έχετε ετοιμάσει, πασπαλίζοντας κάθε στρώση με θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
5. Ρίξτε το ζωμό. Κόψτε 25 γρ. βούτυρο σε μικρούς κύβους και ρίξτε τους από πάνω.  Ψήστε για 45 λεπτά.
6. Ζεστάνετε το υπόλοιπο βούτυρο και το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγάνι και τηγανίστε λίγο το ψάρι και από τις δύο πλευρές. Βάλτε το πάνω από τις πατάτες και ψήστε για 10 λεπτά. 
7. Το ψάρι πρέπει να ψηθεί και οι πατάτες να μαλακώσουν. 

Σερβίρετε γαρνίροντας με φέτες λεμόνι και φύλλα άνηθου.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου