Εμινέ Ερντογάν: Το χαρέμι ήταν σχολείο της ζωής για τις γυναίκες

Turkey¢s President Recep Tayyip Erdogan, left, looks on, as his wife Emine, casts her vote at a polling station in Istanbul, Turkey, Sunday, June 7, 2015. Turkey is heading to the polls on Sunday in a crucial parliamentary election that will determine whether ruling party lawmakers can rewrite the constitution to bolster the powers of Erdogan. (AP Photo/Lefteris Pitarakis)


H σύζυγος του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Εμινέ, δήλωσε την Τετάρτη ότι το οθωμανικό χαρέμι συνιστούσε «ένα σχολείο για να προετοιμαστούν οι γυναίκες για την ζωή».

Μία διαφορετική διάσταση-προσέγγιση της έννοιας που είχε το χαρέμι στη ζωή των επιφανών-πλούσιων μουσουλμάνων, επιχείρησε να δώσει η σύζυγος του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Εμινέ. Η «πρώτη κυρία» της γειτονικής χώρας δήλωσε σε τηλεοπτικά δίκτυα, πως το οθωμανικό χαρέμι συνιστούσε «ένα σχολείο, ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα για να προετοιμαστούν οι γυναίκες για τη ζωή».
«Το χαρέμι ήταν ένα σχολείο για τα μέλη της οθωμανικής δυναστείας και ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα για την προετοιμασία των γυναικών στην ζωή» δήλωσε η κυρία Εμινέ κατά τη διάρκεια μιας δημόσιας τοποθέτησης στην Άγκυρα η οποία μεταδόθηκε από τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.
Όπως και ο σύζυγός της, η Εμινέ Ερντογάν είναι πιστή μουσουλμάνα και δεν κρύβει τον θαυμασμό της για την ισχύ της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η θέση που διατύπωσε σχετικά με τα χαρέμια πυροδότησε επικριτικά σχόλια στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

«Την εποχή του Μουράτ Γ΄(σουλτάνος του 16ου αιώνα) τα μοναδικά αντικείμενα που δεν εισέρχονταν στο χαρέμι ήταν τα βιβλία» επισήμανε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter η Εζλέμ Κουρουμλάρ, μια πανεπιστημιακός.


Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου