Υλικά συνταγής
- 1 κιλό κιμάς ανάμεικτος μισός χοιρινός, μισός μοσχαρίσιος
- 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο στο χονδρό του τρίφτη
- 4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 4-5 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- 2 κρόκους αυγών
- ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι
- 1 έτοιμη σάλτσα ντομάτας *
- 1/2 – 1 πιπερίτσα καυτερή ψιλοκομμένη
- παρμεζάνα τριμμένη για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και τα ζυμώνετε καλά να ενσωματωθούν. Τα αφήνετε σκεπασμένα με μεμβράνη στο ψυγείο για 15′-20′ να ενσωματωθούν οι γεύσεις. Το βγάζετε από το ψυγείο, ξαναζυμώνετε και πλάθετε 12-14 στρογγυλά κεφτεδάκια.
- Τηγανίζετε τα κεφτεδάκια σε ελαιόλαδο, σε μεγάλο βαθύ τηγάνι για 12′ περίπου, μέχρι να θωρακισθούν και να ροδικοκκινίσουν από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας, τη καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη [αυξομειώστε τη ποσότητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας], λίγο νερό και σιγοβράζετε για 10-15 λεπτά.
- Σερβίρετε με μεγάλο μπολ τα πικάντικα κεφτεδάκια και γαρνίρετε [προαιρετικά] με τη τριμμένη παρμεζάνα και συνοδεύετε με παπαρδέλες ή πένες ή λιγκουϊνι ή πατάτες τηγανιτές.
*
Προαιρετικά αντί για έτοιμη σάλτσα μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας
σάλτσα με ντοματάκια, ντοματοπελτέ, κρεμμύδι σκόρδο, βασιλικό και τις
πιπερίτσες. Συνεχίζετε τη διαδικασία με τα κεφτεδάκια.
Βασική ιδέα : epicurus.com
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου