Πικάντικα κεφτεδάκια κοκκινιστά


Υλικά συνταγής


  • 1 κιλό κιμάς ανάμεικτος μισός χοιρινός, μισός μοσχαρίσιος
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο στο χονδρό του τρίφτη
  • 4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 
  • 4-5 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κρόκους αυγών
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
  • 1 έτοιμη σάλτσα ντομάτας *
  • 1/2 – 1 πιπερίτσα καυτερή ψιλοκομμένη 
  • παρμεζάνα τριμμένη για πασπάλισμα


Εκτέλεση συνταγής


  1. Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και τα ζυμώνετε καλά να ενσωματωθούν. Τα αφήνετε σκεπασμένα με μεμβράνη στο ψυγείο για 15′-20′ να ενσωματωθούν οι γεύσεις. Το βγάζετε από το ψυγείο, ξαναζυμώνετε και πλάθετε 12-14 στρογγυλά κεφτεδάκια.
  2. Τηγανίζετε τα κεφτεδάκια σε ελαιόλαδο, σε μεγάλο βαθύ τηγάνι για 12′ περίπου, μέχρι να θωρακισθούν και να ροδικοκκινίσουν από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας, τη καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη [αυξομειώστε τη ποσότητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας], λίγο νερό και σιγοβράζετε για 10-15 λεπτά.
  3. Σερβίρετε με μεγάλο μπολ τα πικάντικα κεφτεδάκια και γαρνίρετε [προαιρετικά] με τη τριμμένη παρμεζάνα και συνοδεύετε με παπαρδέλες ή πένες ή λιγκουϊνι ή πατάτες τηγανιτές. 

* Προαιρετικά αντί για έτοιμη σάλτσα μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας σάλτσα με ντοματάκια, ντοματοπελτέ, κρεμμύδι σκόρδο, βασιλικό και τις πιπερίτσες. Συνεχίζετε τη διαδικασία με τα κεφτεδάκια.
Βασική ιδέα : epicurus.com
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου