Κάνε τα μάτια σου να φαίνονται μεγαλύτερα – Πιο απλό απ’ όσο φαντάζεσαι!


Τα μεγάλα και λαμπερά μάτια είναι αυτό που ζητούν oι περισσότερες γυναίκες από τους make up artists ανά τον κόσμο, θεωρώντας πως είναι πολύ δύσκολο να το καταφέρουν μόνες τους. Λάθος!! Μπορείς και μόνη σου να κάνεις τα μάτια σου να φαίνονται μεγαλύτερα με απλά τρικ που αναφέρω παρακάτω. Διάβασέ τα και ανέλαβε δράση.

Σχημάτισε τα φρύδια σου
Το καλοσχηματισμένο φρύδι είναι ο πρώτος κανόνας που θα πρέπει να ακολουθήσεις για να εξασφαλίσεις το αποτέλεσμα των μεγαλύτερων ματιών. Είναι γνωστό πως αν κάποια κοπέλα αλλάξει το σχήμα στα φρύδια της τότε θα αλλάξει και το πρόσωπό της. Θα πρέπει να ασχοληθείς σχολαστικά με το θέμα ‘φρύδι’, να είσαι σίγουρη πόσο παχύ ή λεπτό πρέπει να είναι το φρύδι που σου ταιριάζει, πόσο έντονο ή όχι πρέπει να είναι και ποιό σχηματισμό θα έχει σύμφωνα με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου σου. Αν πιστεύεις πως δε μπορείς να σχηματίσεις μόνη σου τα φρύδια σου, μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό ώστε να σε βοηθήσει και να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Βγάζοντας λοιπόν σωστά τα φρύδια σου μπορείς να μεγαλώσεις το καπάκι των ματιών σου και να τα κάνεις να φαίνονται αισθητά μεγαλύτερα.


  
Όχι στα πρηξίματα και τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια
Μεγάλα μάτια ίσον ξεκούραστα μάτια. Τα πρηξίματα και οι σακούλες κάτω από τα μάτια σου θα τραβούν όλα τα βλέμματα και θα τα εμφανίζουν μικρότερα. Για να περιορίσεις την εμφάνισή τους θα πρέπει να κοιμάσαι περισσότερο, να μειώσεις το αλάτι στο φαγητό σου και να πλένεις το πρόσωπό σου με κρύο νερό. Ένα αποτελεσματικό τρικ είναι να εφαρμόσεις στα μάτια σου φακελάκια από τσάι, να τα περάσεις με παγάκια από ρόφημα τσαγιού ή να τοποθετήσεις πάνω τους κουτάλια που θα έχεις αφήσει στην κατάψυξη για περισσότερο από 2 ώρες.

Για την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα καλό concealer, έναν τόνο πιο ανοιχτό από την επιδερμίδα σου και σε κίτρινες αποχρώσεις ώστε να φαίνεται πιο φυσικό και να το απλώσεις ταμποναριστά με τα δάχτυλά σου σχηματίζοντας ένα τρίγωνο κάτω από τα μάτια σου.



Ανοιχτόχρωμο μολύβι
Χρησιμοποίησε λευκό ή μπεζ μολύβι για το εσωτερικό των κάτω βλεφάρων σου και όχι μαύρο ώστε να φωτίσεις τα μάτια σου, να ενισχύσεις το λευκό τους χρώμα και να τα κάνεις πιο φωτεινά.



Ανοιχτόχρωμη σκιά
Άπλωσε μία ανοιχτόχρωμη σκιά με λίγη γυαλάδα στο κέντρο του κινητού βλεφάρου και στην εσωτερική γωνία των ματιών σου. Με αυτόν τον τρόπο θα προβάλεις το χρώμα και τα χαρακτηριστικά των ματιών σου.



Eye Liner
Άλλο ένα πετυχημένο τρικ για να κάνεις τα μάτια σου να φαίνονται μεγαλύτερα είναι η σωστή χρήση του eye liner. Με ένα σκουρόχρωμο μολύβι ματιών ξεκίνα από τη μέση του πάνω βλεφάρου μέχρι την άκρη και φρόντισε η γραμμή να καταλήγει λίγο πιο έξω από το πάνω βλέφαρο. Αυτό θα κάνει το μάτι σου να φαίνεται μεγαλύτερο αλλά θα τονίσει και τις βλεφαρίδες σου. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις, είναι η γραμμή του eyeliner να μην είναι πολύ χοντρή και ”κλείνει” τις βλεφαρίδες σου. Προτίμησε να την κάνεις όσο πιο λεπτή μπορείς και σύριζα στο βλέφαρο.


Mascara, mascara & mascara
Το μαγικό αυτό καλλυντικό, που ονομάζεται μάσκαρα, είναι ο απόλυτος σύμμαχος της δημιουργίας των μεγάλων ματιών. Αρχικά χρησιμοποίησε το ψαλίδι για τις βλεφαρίδες, στη συνέχεια πέρασε μία γενναία στρώση από μάσκαρα και στο τέλος προσπάθησε να τις διαχωρίσεις για ένα υπέροχο αποτέλεσμα.


Δώσε λάμψη στα μάτια σου
Το απόλυτο μυστικό των διασημότερων top models είναι το highlighter. Τόνισε και εσύ, όπως τα μοντέλα, την περιοχή κάτω από τα φρύδια, την εσωτερική γωνία των ματιών σου καθώς και το κόκκαλο ψηλά στα ζυγωματικά σου με ελάχιστη ποσότητα highlighter ώστε να φωτίσεις και να δώσεις λάμψη στα μάτια σου.



Της Ξένιας Κατσούλα
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου