MΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΡΗΤΙΚΗ ΠΑΤΕΝΤΑ (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)




Κρητική σφραγίδα φέρνει μια νέα παγκόσμια πατέντα  που κάνει για ακόμη φορά περήφανη την Ελλάδα.  Ο Χανιώτης Μανώλης Λεράκης κατάφερε να κάνει αυτό που κάνεις μέχρι σήμερα δεν τόλμησε και πλέον... 

έχει στήσει το δικό του επιχειρηματικό success story,   ρίχνοντας στην αγορά ένα προϊόν που όμοιο του  δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο.

Τι έκανε;  Παστερίωσε φρέσκο πολτό  κρητικού αβοκάντο και δημιούργησε τρία υψηλής διατροφικής αξίας συνοδευτικά φαγητού ικανά να διεγείρουν  τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Όλα ξεκίνησαν το 1971 όταν η οικογένεια του δημιουργικού επιχειρηματία, αποφασισε να καλλιεργησει την πρώτη φυτεία αβοκάντο στην Κρήτη.

 40 χρόνια μετά και  συγκεκριμένα το 2010,  σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ξενικά η επιστημονική έρευνα για την μεταποιητική εκμετάλευση του καρπού αβοκάντο σε τρόφιμο.
Για να φτάσουμε στον  Οκτώβριο του 2014 όπου  το Αβοκάντο με μυρωδικά & λεμόνι για τη σαλάτα, το ψάρι, το πράσινο σάντουιτς, το αβοκάντο με Φέτα & Ελιά  για κρέας,  για φαγητό κατσαρόλας, για  λουκάνικα, ή ως dip με μπύρα ή κρασί, αλλά και το αβοκάντο με μαύρη σοκολάτα για την φρυγανιά, την κρέπα, το  κέικ ή ακόμη και για τα  γλυκά για προσθήκη γεύσης, να σπάνε τα σύνορα και αυτή την στιγμή να αποτελούν την ναυαρχίδα των εκλεκτότερων delicatessen ανά την Ελλάδα και τον κόσμο!

Με παραγωγή πάνω από πέντε τόνους αβοκάντο ετησίως αναπτύχθηκε μια σειρά προϊόντων τα οποία μειώνουν την κακή χοληστερίνη, προστατεύουν από τον καρκίνο του μαστού, αποτελούν ασπίδα προστασίας των ματιών, προστατεύουν από καρδιαγγειακές παθήσεις, επιβραδύνουν την διαδικασία του γήρατος,  συμβάλλουν στην καταπολέμηση του στρες  αλλά και στην ρύθμιση του σωματικού βάρους, του μεταβολισμού,.



Ως ο μοναδικός «τολμών» παστερίωσης πολτού αβοκάντο ο 40 χρόνος επιχειρηματίας   απέσπασε  τον Νοέμβριο του 2014  στον διεθνή διαγωνισμό στο Sial της Γαλλίας παγκόσμια διάκριση καινοτομίας.



Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου