Προφυλαχθείτε από τις πασχαλινές αλλεργίες


Το Πάσχα είναι προ των πυλών και σχεδόν οι περισσότεροι θα εκδράμουν στην ύπαιθρο, προκειμένου να ψήσουν τον οβελία. Για να μη μετατραπούν οι διακοπές σας, όμως, σε εφιάλτη, δείτε πώς θα προστατευτείτε από τις πασχαλινές αλλεργίες.
Πασχαλινά γλυκά: Τα σοκολατένια αυγά, λαγουδάκια και άλλα πασχαλινά γλυκά μπορεί να προκαλέσουν αλλεργία. Έρευνες έχουν δείξει ότι ένας στους έξι παρουσιάζει κάποια αλλεργία που σχετίζεται με την κατανάλωση ορισμένων τροφών, ιδιαίτερα όσα περιέχουν συστατικά όπως ξηρούς καρπούς ή αυγά.
Βαμμένα αυγά: Οι χρωστικές που χρησιμοποιούνται για το βάψιμο των αυγών μπορεί να προκαλέσουν δερματίτιδες σε όσους έχουν ευαισθησία.
Προσοχή στη γύρη: Δώστε προσοχή στη γύρη, για να μην εκδηλώσετε κάποια αλλεργική ρινίτιδα: α) Κλείστε τα παράθυρα του αυτοκινήτου όταν ταξιδεύετε, β) φοράτε γυαλιά ηλίου, γ) φροντίστε να έχετε μαζί σας αντισταμινικά για κάθε περίπτωση.
Προσοχή στα κατοικίδια: Σε πολλούς ανθρώπους το τρίχωμα των ζώων μπορεί να προκαλέσει αλλεργία. Έτσι, αν ο προορισμός σας είναι κάποιο χωριό ή κωμόπολη, προσέξτε τα ζώα, ώστε η επαφή μαζί τους να μην είναι επώδυνη.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου