Δουλέμπορος στην Πάτρα συνελήφθη με 1,5 εκατ. ευρώ (Φωτογραφίες)




Επτά Ρουμάνους εργάτες κρατούσε φυλακισμένους ένας 51 ετών πτηνοτρόφος τους οποίους είχε «στρατολογήσει» Ρουμάνος συνεργάτης του.

Όλα ξεκίνησαν όταν στις αρχές του 2015 δύο Ρουμάνοι κατήγγειλαν στην αστυνομία ότι έπεσαν θύματα εξαπάτησης από ομοεθνή τους ο οποίος τους υποσχέθηκε νόμιμη εργασία στην Ελλάδα και με ικανοποιητικό μισθό.

Ωστόσο, όταν έφτασαν στην Πάτρα, ο Έλληνας πτηνοτρόφος και ο Ρουμάνος συνεργός του τους οδήγησαν σε μια τρώγλη, χωρίς θέρμανση, με άθλιες συνθήκες υγιεινής και με ελλιπή σίτιση.

Όπως προέκυψε, ο 51 ετών υποχρέωνε τους εργάτες να εργάζονται από τα ξημερώματα έως το βράδυ χωρίς κανένα διάλλειμα ενώ όποτε αυτοί διαμαρτύρονταν είτε τους χτυπούσε είτε εμφανιζόταν με όπλα προκειμένου να τους φοβίσει. Για να γίνει, μάλιστα, πιο πειστικός πυροβολούσε στον αέρα ή στο έδαφος κοντά στα πόδια των αλλοδαπών.

Ωστόσο, η Αστυνομία, μετά από επιχείρηση, βρήκε και ελευθέρωσε επτά Ρουμάνους «για τους οποίους προέκυψε ότι τυγχάνουν θύματα εμπορίας ανθρώπων με σκοπό την εργασιακή τους εκμετάλλευση».

Μεγάλη εντύπωση προξένησε στους Αστυνομικούς ότι στους χώρους του πτηνοτροφείο και μέσα σε χρηματοκιβώτιο βρήκαν και κατέσχεσαν το ποσό των 1,5 εκατομμυρίων ευρώ εκτός από 90 φυσίγγια, δύο κυνηγετικά όπλα και σπρέι πιπεριού.

Εις βάρος των δύο συλληφθέντων, του 51 ετών Έλληνα και του 41 ετών Ρουμάνου, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων και της παράβασης της νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και περί όπλων.

















Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου