Δείτε τις 5 τροφές που κάνουν καλό στα μάτια


Νιώθετε συνεχώς τα μάτια σας κουρασμένα ή αντιμετωπίζετε προβλήματα στην εστίαση; Ο πιο φυσικός τρόπος για την καταπολέμηση της κούρασης των ματιών βρίσκεται σε 5 τροφές που περιέχουν όλα οσα χρειάζεται ένας άνθρωπος για την υγεία των ματιών του.
Αυτές είναι οι 5 τροφές που βοηθούν την όραση:
Λαχανικά
 
Τα πράσινα λαχανικά όπως είναι το σέλινο και το σπανάκι περιέχουν αντιοξειδωτικά τα οποία βελτιώνουν την όραση.
 
Καλαμπόκι
 
Άλλες έρευνες έχουν τεκμηριώσει ότι το καλαμπόκι μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καταρράκτη επειδή περιέχει αντιοξειδωτικά.

Καρότα
 
Βασικό ρόλο στην καλή όραση παίζει η κατανάλωση καρότων. Χάρη στο β-καροτένιο που περιέχει αποτελεί ασπίδα προστασίας των ματιών από την εκφύλιση ωχράς κηλίδας και τον καταρράκτη.
 
Ω-3 λιπαρά
 
Οι ειδικοί που πραγματοποιούν τις σχετικές μελέτες δεν έχουν σταματήσει να υποστηρίζουν ότι τα ψάρια που περιέχουν ωμέγα τρία λιπαρά κάνουν καλό στην διατήρηση της καλής υγείας αλλά και των ματιών. Σολομός,  σαρδέλες και γενικότερα τα περισσότερα ψάρια περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση  της ξηροφθαλμίας. 

Ντομάτες
 
Οι ντομάτες όπως και τα περισσότερα λαχανικά έχουν σε υψηλές ποσότητες φυτικές ίνες.  Το γεγονός αυτό ενισχύει την καλή όραση.

Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου