Βρυξέλλες: Το σενάριο της αδυναμίας πληρωμών πιο έντονο απο ποτέ


Tα σενάρια για αδυναμία πληρωμών στην Ελλάδα "δίνουν και παίρνουν" στις Βρυξέλλες το τελευταίες μέρες. Το εφιαλτικό σενάριο κατα το οποίο η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις είναι πιο έντονο από ποτέ σύμφωνα με τις συζητήσεις οι οποίες γίνονται στις Βρυξέλλες.

Η αλήθεια είναι ότι τα περιθώρια για την ελληνική κυβέρνηση έχουν στενέψει επικίνδυνα σχετικά με τη λίστα με τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις κατά τους εταίρους την οποία πρέπει να ετοιμάσει το οικονομικό επιτελείο. Αυτό σημαίνει ότι πολύ δύσκολα θα οριστεί συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα, εκτός κι αν επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Αλλωστε, από το Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζουν ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις κι ότι η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη και δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις. Επίσης οι πηγές λένε ότι υπήρξε συμφωνία η ελληνική κυβέρνηση να παραδώσει στους θεσμούς μια ολοκληρωμένη και συγκεκριμένη λίστα μεταρρυθμίσεων.


Όπως αναφέρουν πρόοδος έχει σημειωθεί σύμφωνα με τα τεχνικά κλιμάκια τα οποία βρίσκονται στην Αθήνα. Σύμφωνα με πηγές της Κομισιόν βλέπουν ότι θα υπάρξει πρόβλημα πληρωμής μισθών και συντάξεων στο τέλος του μήνα και εξετάζουν τα σενάρια που θα μπορούσαν να υπάρξουν σε ένα πιθανό πιστωτικό γεγονός. Μάλιστα λέγεται ότι η συνάντηση Μέρκελ-Τσίπρα στο Βερολίνο επί της ουσίας δεν άλλαξε κατά πολύ τα δεδομένα στο θέμα της διαπραγμάτευσης ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου