Το 2017 έτοιμο για απογείωση το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο

Στα πλαίσια της έκθεσης SXSW ο εφευρέτης και ιδρυτής της σλοβάκικης εταιρείας AeroMobil, Juraj Vaculik, δήλωσε ότι ευελπιστεί ότι το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο θα είναι έτοιμο για μαζική παραγωγή το 2017.

O Vaculik που, όπως δήλωσε, μεγάλωσε στο καταπιεστικό καθεστώς της Τσεχοσλοβακίας του ’80, ονειρευόταν κι επεξεργαζόταν εδώ και 25 χρόνια την ιδέα του ιπτάμενου αυτοκινήτου, ως ένα μέσο απόδρασης από τη χώρα, και σήμερα έχοντας ήδη παρουσιάσει δύο φουλ λειτουργικά prototypes βρίσκεται πολύ κοντά στην πραγμάτωση του ονείρου του.

Σύμφωνα με την έως τώρα εξέλιξη της έρευνας της AeroMobil, το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο θα είναι έτοιμο για αγορά, «από ένα πλούσιο πελατολόγιο», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το 2017, ενώ παράλληλα δήλωσε πως εργάζεται και σε μια ιδέα ενός αυτο-οδηγούμενο ιπτάμενου οχήματος που θα αποτελέσει τη λύση σε τρεις μοντέρνες «φυλακές»: την κίνηση της πόλης, τον περιορισμό των αεροδρομίων και τις κακές αστικές υποδομές.
Το ιπτάμενο όχημα της AeroMobil, θα είναι διθέσιο, θα διαθέτει αλεξίπτωτα ενώ γίνονται τα σχετικά πειράματα τόσο σε μηχανολογικό όσο και σε επίπεδο ασφάλειας των επιβατών, ώστε το όχημα να είναι ασφαλές προς χρήση, ενώ ήδη οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις έχουν στεφθεί με επιτυχία.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι σε διάστημα ενός έτους οι ιδέες της AeroMobil δεν αντιμετωπίζονται πλέον ως γραφικές ή ανέφικτες, αφού έχουν αρχίσει να συγκεντρώνουν ήδη το ενδιαφέρον σοβαρών επενδυτών όπως του εφευρέτη του δίτροχου σκούτερ Segway.   
Παρακολουθήστε το εντυπωσιακό βίντεο παρουσίασης του πρώτου ιπτάμενου οχήματος της AeroMobil:


Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου