Υπάρχουν άγνωστοι σωσίες μας στον κόσμο; Μια Ιρλανδή φοιτήτρια δεν έχει καμία αμφιβολία αφού τη βρήκε!


Λέγεται πως για τον καθένα υπάρχουν επτά άνθρωποι στον πλανήτη που του μοιάζουν σαν δίδυμοι. Όσο και αν ψάξει κανείς, επιστημονική τεκμηρίωση για μια τέτοια εκτίμηση δεν θα βρει, αλλά η ιδέα πως κάτι τέτοιο μπορεί να ισχύει ακούγεται αρκετά γοητευτική και μυστηριώδης (ίσως και τρομακτική...).

Η Νίαμ Γκίνεϊ, ο Χάρι Ινγκλις και ο Τέρενς Μανζάνγκα από το Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου έχουν πειστεί πάντως και αναζητούν τους άγνωστους σωσίες τους μέσα από ένα ιδιότυπο ιντερνετικό κάλεσμα.
Ο Χάρι, η Νίαμ και ο Τέρενς, που εμπνεύστηκαν το εν λόγω project
Ο Χάρι, η Νίαμ και ο Τέρενς, που εμπνεύστηκαν το εν λόγω project
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πείραμα – διαγωνισμό που ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες στο Facebook, με την ονομασία «Twin Strangers» («Άγνωστοι δίδυμοι»). Για την καμπάνια ανεύρεσης των σωσιών τους ζητήθηκε η βοήθεια όσων περισσότερων χρηστών από κάθε άκρη του πλανήτη.
Το project έχει διορία ένα μήνα, πράγμα που σημαίνει πως έχουν απομείνει μόλις δύο εβδομάδες. Μέσα στο διάστημα αυτό θα πρέπει ο καθένας από τους τρεις να βρει τον σωσία που θα του μοιάζει όσο γίνεται περισσότερο. Ο «άγνωστος δίδυμος» μπορεί να είναι από οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη, αλλά φυσικά όχι κάποιος συγγενής τους.
Όταν ένα τηλεοπτικό δίκτυο των ΗΠΑ (KUTV 2News) προέβαλε ρεπορτάζ με το εγχείρημά τους, οι φωτογραφίες άρχισαν να καταφτάνουν σωρηδόν στο inbox των τριών φοιτητών.
«Aρκετές ήταν πράγματι πολύ ενδιαφέρουσες και με ομοιότητες αποκαλυπτικές, αλλά πριν από λίγες μέρες εμφανίστηκε η πρώτη άγνωστη κοπέλα που μου έμοιαζε πραγματικά πολύ. Δεν την είχα ξανασυναντήσει ποτέ», δηλώνει η Νίαμ για την επίσης Ιρλανδή 24χρονη σερβιτόρα Κάρεν Μπράνιγκαν. Η συνάντηση έγινε την Κυριακή και όπως αναφέρει η Νίαμ «στην αρχή ήταν αρκετά άβολη και μας έκανε να αισθανθούμε περίεργα, αλλά τελικά εξελίχθηκε διασκεδαστική».
sosies1-570
Η ομοιότητα είναι πράγματι εντυπωσιακή, όπως απεικονίζεται και στο σχετικό βίντεο. Οι δύο συμπαίκτες της Νίαμ είχαν επίσης αρκετές συμμετοχές, αλλά καμιά στο επίπεδο των δύο κοριτσιών και όπως φαίνεται από τους σωσίες που έχει επιλέξει ως πιο επιτυχημένους μέχρι τώρα οι Χάρι και Τέρενς θα πρέπει να έρθουν τα πάνω - κάτω μέσα στις δύο επόμενες εβδομάδες για να στερήσουν τη νίκη από τη συμφοιτήτρια τους…
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου