Υλικά
- 1/2 κιλό φιλέτα σολομού χωρίς κόκαλα ή πέτσα
- 2 κουταλιές της σούπας κάρυ
- 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ τριμμένο (μέγεθος αντίχειρα)
- 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας
- 1 ματσάκι κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 2 καρότα (για τη σαλάτα)
- 1 μικρό αγγούρι
- 2 κουταλιές της σούπας ξίδι από λευκό κρασί
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
- 2 ψωμάκια burger
Εκτέλεση:
- Χτυπήστε το σολομό, το τζίντζερ, τη σόγια και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν μια πάστα
- Ανακατέψτε με τα χέρια μέχρι να γίνει κιμάς
- Πλάστε τον κιμά σε 4 μπιφτέκια
- Ψήστε τα μπιφτέκια για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά σε ένα αντι-κολλητικό τηγάνι (κατά προτίμηση χωρίς λάδι)
- Ψήστε τα ψωμάκια του burger στο τηγάνι ή στο φούρνο ή ακόμη και σε μια τοστιέρα
- Εν τω μεταξύ, καθαρίστε και κόψτε σε λεπτές λωρίδες το καρότο και το αγγούρι σε ένα μπολ.
- Προσθέστε το ξίδι και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη
- Προαιρετικά προσθέστε λίγα φύλλα κόλιανδρου ή άλλου πράσινου φύλλου της αρεσκείας σας
- Σερβίρετε σε 4 πιάτα, βάζοντας ένα μπιφτέκι σολομού, 2 ψωμάκια και σαλάτα
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου