Τετ-α-τετ Τσίπρα - Ολάντ. Η ατζέντα του Γάλλου προέδρου




Την πρεσβεία της Γαλλία στην Αθήνα θα επισκεφθεί σήμερα το πρωί ο Φρανσουά Ολάντ, θα έχει συνάντηση με επιχειρηματίες και στη συνέχεια θα κατευθυνθεί στο Μέγαρο Μαξίμου. Ανάμεσα στους εκπροσώπους των γαλλικών επιχειρήσεων που συνοδεύουν τον Φρανσουά Ολάντ και στοχεύουν σε περαιτέρω συνεργασίες, είναι και ορισμένες διεθνούς εμβέλειας εταιρείες, σε πρωτοποριακούς τομείς όπως: Η γαλλική CAP Digital για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ανταγωνιστικότητα, η MINALOGIC ( Ορυκτολογία, micro-nanoélectronique, optique-photonique) που εδρεύει στη Γκρενόμπλ, η CNES (Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Μελετών) για συνεργασία με την Ελληνική Γενική Γραμματεία Έρευνας, και το συγκρότημα «Aerospace cluster» στην Τουλούζη για συνεργασία στην αεροναυπηγική. 

Εκτός από την κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, θα υπάρξουν διευρυμένες συνομιλίες και στη συνέχεια θα υπογραφεί η κοινή ελληνογαλλική διακήρυξη και θα δοθεί η κοινή συνέντευξη Τύπου. 

Οι κ. Ολάντ και Τσίπρας θα μεταβούν το μεσημέρι στη Βουλή των Ελλήνων, όπου ο Γάλλος πρόεδρος θα απευθύνει ομιλία. Θα ακολουθήσει ξενάγηση του κ. Ολάντ και της γαλλικής αντιπροσωπείας στο Μουσείο της Ακρόπολης και επίσημο γεύμα.

Νωρίς το απόγευμα θα γίνει η ανακήρυξη του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας ως επίτιμου διδάκτορα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Προτού αναχωρήσει (19:00) ο κ. Ολάντ θα έχει συναντήσει εκπροσώπους της γαλλικής κοινότητας και θα επισκεφθεί την έδρα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών «Corallia».

Ο κ. Ολάντ έχει επίσης προγραμματισμένες συναντήσεις με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Share on Google Plus

About Queer Shadow

Αλλόκοτη Σκιά
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου